23948sdkhjf

Starkt år för Mercedes-Benz lastbilar

Ökat antal registrerade lastbilar och en högre orderingång summerar Mercedes-Benz 2021 på den svenska marknaden. Registreringen av lastbilar över sex ton ökade med över 20 procent under det förra året jämfört med 2020, och bolagets marknadsandel på 10,6 procent gör dem till en av det största importmärket gällande lastbilar.

– Under 2021 hade vi en fantastiskt fin orderingång och fler och fler kunder har upptäckt vårt fina modellprogram. Dessutom har vi öppnat fyra nya auktoriserade lastbilsverkstäder. Tillsammans med ett ännu starkare återförsäljarnätverk kommer vi fortsätta växa, säger Bengt-Ove Hedborg, svensk försäljningschef för Mercedes-Benz Lastbilar i en kommentar.

2021 handlade till stor del om fossilfria fordon, och under året kommer Mercedes-Benz lansera de första exemplaren av eActros och eEconic på den svenska marknaden i år. Förutom de elektriska fordonen, ökade användningen av systemet MB Uptime. Ett system där lastbilens data skickas till en central server för analys i realtid, och vid upptäckt av problem meddelas både förare, åkare och verkstad automatiskt – innan felet uppstått.

Totalt finns 50 000 bilar uppkopplade i Europa och Sverige har bland den högsta andelen av alla länder. Alla nya bilar i Sverige levereras med tjänsten och idag är över 50 procent av alla våra bilar i trafik uppkopplade.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109