23948sdkhjf

Freja förvärvar svenska IRT Logistics

Det danska logistik- och fraktföretaget Freja stärker sitt affärsområde på styckegodstransporter mellan Sverige och Storbritannien, genom att förvärva logistikföretaget IRT Logistics i Göteborg. Det meddelar bolaget under tisdagen.

– IRT Logistics har länge varit under vår radar, och nu var tiden mogen att ingå ett avtal. Det är ett uppköp som kommer att stärka vår verksamhet avsevärt på styckegodstransporter mellan Sverige och Storbritannien. Både existerande och nya kunder kommer till exempel att uppleva nya kundvänliga IT-lösningar, som en verksamhet i SDK Frejas storlek och erfarenhet tillför IRT Logistics och som stärker den service och de tjänster som efterfrågas, säger Søren Skive, EVP i Freja Transport & Logistics.

IRT Logistics har ökat med 65 procent under de senaste fem åren, och har en omsättning på omkring 45 miljoner kronor. För Frejas del är förvärvet av logistikföretaget deras tredje uppköp under 2021, och sedan 2020 har tre uppköp gjort, bland annat av Finska TL Trans, norska Thoresen Transport och nu svenska IRT Logistics.

– Vi har länge gått och tittat på Freja som en samarbetspartner, som kan driva vår verksamhet vidare med de riktiga visioner och nu är en passande tid. Vi har i år firat vårt 20-års jubileum, och efter det är det passande att lämna stafettpinnen vidare till någon som delar våra värderingar och som kan och vill utveckla den verksamhet som vi har byggt upp, säger Björn Steenstrup, grundare av IRT Logistics.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.132