23948sdkhjf

NTEX och Nurminen Logistics ska utveckla förbindelsen till Asien

Logistikbolaget Nurminen Logistics Plc, NTEX och Stena Rederi har tecknat avtal om att tillsammans utöka sitt samarbete och erbjuda järnvägslösningar för containers mellan Asien och den nordeuropeiska marknaden.

Det är från Nurminens hamnar i Helsingfors och Kotka som de kommer att erbjuda FCL & LCL-tjänster mellan Finland, Skandinavien och Europa samtidigt som de kommer att använda sig av NTEX järnväg- och vägförbindelse i Europa. I ett senare skeende kommer järnvägsförbindelser via Kaliningrad att utforskas.

Tillsammans har vi alla viktiga tjänster, Know-how och platser i Kina och Norden för att ta den kinesisk-europeiska järnvägstrafiken till nästa nivå, säger Nurminens vd Olli Pohjanvirta i en kommentar.

Samarbetet grundar sig i den marknadspotential i handeln mellan norra Europa och Kina, och som omsätter 60 miljarder euro årligen. Det vill säga omkring 613 700 000 000 svenska kronor. Bolagen kommer att utnyttja järnvägens landförbindelse och bolagens gemensamma serviceutbud mellan marknaderna för att betjäna sina kunder mer effektivt och samtidigt möta en allt större efterfrågan på hållbar logistik.

Då vi ser en växande efterfrågan från våra kunder på både snabbare och mer miljömässig och hållbar logistik är vi mycket glada över att ha hittat denna möjlighet och på så sätt skapa en järnvägsfraktlösning mellan Asien och Skandinavien, säger NTEX vd Thomas Ström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109