23948sdkhjf

Veho i stor lastbilsaffär

Importör- och återförsäljaren Veho har ingått avtal om att förvärva Mercedes-Benz Lastbilars import- och distributionsverksamhet i Sverige från Mercedes-Benz Sverige. Det meddelar företaget under tisdagseftermiddagen.

– Vi är extremt glada att Daimler Truck värdesätter vårt långa och framgångsrika åtagande med Mercedes-Benz och ser Veho som en strategisk affärspartner för de finska, svenska och baltiska marknaderna. I nära samarbete med Daimler Truck kan vi nu leverera pålitliga, integrerade och effektiva produkter och tjänster för våra kunder, karriärmöjligheter för vår personal och tillväxtmöjligheter för våra partners på alla marknadsområden. Vårt mål är att skapa mervärde för våra kunder och att förutse deras behov, genom att använda verktyg, kunskap och metoder som vi fått på våra olika marknader, säger Vehos vd Juha Ruotsalainen i en kommentar.

Utöver import och återförsäljning, levererar Veho mobilitets- och servicetjänster för Mercedes-Benz personbilar, transportbilar och lastbilar i flera nordiska och baltiska länder. I Sverige bedriver man återförsäljarverksamhet av samma produkter.

– Daimler Truck och Veho samarbetar i Finland, Baltikum och Sverige sedan årtionden. Med det i åtanke är det ett riktigt och logiskt nästa steg att Veho blir importör och distributör av Mercedes-Benz lastbilar i Sverige. Jag är glad att Daimler Truck har fått Veho som partner för detta. Veho är en hängiven och stabil partner och jag är övertygad om att man kommer att fortsätta att utveckla affären och stärka Mercedes-Benz Lastbilars närvaro på den svenska marknaden, säger Jens Tittel, chef för Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige.

Importen och distribution av lastbilarna kommer att utgå från Malmö och planen för övetagandet är beräknat att ske under det andra kvartalet 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.297