23948sdkhjf

DSV tar steget mot grönare logistik

Transport- och logistikföretagen DSV tar steget mot grön omställning genom att lansera Green Logistics, som är fyra olika kunderbjudanden som ska minska koldioxidutsläppen hos företagets kunder. Bakgrunden är den ökande globala handel och godstransporter som tillkommer, och DSV menar, att för att minska koldioxidutsläppen måste transport- och logistikbranschen se över verksamheten.

Green Logistics innehåller fyra lösningar som ska minska utsläppen; koldioxidrapportering, grön försörjningskedja och optimering, hållbara bränsleerbjudanden för alla transportsätt samt koldioxidkompensation.

– DSV är fast beslutna att stödja den gröna omställningen i vår bransch. Som världens tredje största transport- och logistikföretag tar vi vårt ansvar på allvar. Vi är redo att agera tillsammans med alla våra partners och kunder så att vi kan minska koldioxidutsläppen och mildra de negativa effekterna av klimatförändringarna. Genom att förse våra kunder med våra nya Green Logistics-erbjudanden kommer vi att analysera och ge råd till våra kunder att tänka om sina leveranskedjor och göra det möjligt för dem att bedriva sin verksamhet på ett mer hållbart sätt, säger Jens Bjørn Andersen, koncernchef på DSV i en kommentar.

Koldioxidrapporteringen innebär att kunder kan spåra och få inblick i utsläppen, grön försörjningskedja syftar till att ge kunder analyser som effektiviserar kedjan och samtidigt identifierar de största koldioxidutsläppsminskningarna. De hållbara bränsleerbjudanden ska göra det möjligt för kunden att välja hållbara alternativa bränslen och koldioxidkompensation syftar till att kunden kan finansiera hållbara projekt som kompenserar deras koldioxidavtryck.

– Med Green Logistics tar DSV ett betydande steg från engagemang till handling. I dag presenterar vi fyra lösningar som gör det möjligt för oss att hålla leveranskedjorna flytande på ett mer hållbart sätt och med respekt för vår natur. Men vi kan bara flytta sektorn och minska koldioxidutsläppen om vi har våra kunders engagemang och ett samarbetssätt. Vi måste agera tillsammans, säger Jens Bjørn Andersen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156