23948sdkhjf

Framåt för Ntex – utökar logistikterminal

Logistik- och transportföretaget Ntex utökar sin logistikterminal i Malmö med 11 000 kvadratmeter genom att flytta in i en ny fastighet. Bakgrunden är en ökad efterfrågan på trepartslogistik, meddelar de under onsdagen.  

Från den nya fastigheten kommer transporten inom landet och ut mot Europa att fortsätta, där länder som Tyskland, Schweiz och Österrike ligger i fokus. 

– Tillsammans med Ntex Inrikes i Malmöregionen har denna verksamhet gått över förväntan och därför är det nu dags att utöka med fler och större lokaler. Viktigt att poängtera är att vi ser denna satsning som ett komplement till vår verksamhet i Helsingborg, där vi hanterar gods till och från övriga Europa, säger Ntex grundare och vd, Thomas Ström i ett pressmeddelande. 

Förflyttningen till den nya lokalen innebär att transporterna inom landet och till utriket samlas under samma tak. Något logistik- och transportföretaget hoppas ge synergieffekter. 

– Allt fler befintliga och potentiella kunder efterfrågar lagerutrymme och trepartslogistik i kombination med snabba och effektiva godstransporter med utgångspunkt från Malmöregionen. Mot den bakgrunden blir den nya fastigheten helt perfekt för oss, säger Thomas Ström. 

Ntex nya fastighet, som ägs av Mileway, kommer att ha 19 dockningsportar och ligger i anslutning till E6, E20 och E22.  

– Nu får vi en ännu större anläggning för effektiv terminalverksamhet i Skåne, som kommer att bli ett perfekt komplement till vår verksamhet i Helsingborg. Tillsammans gör nu dessa verksamheter att vi är väl rustade för att hantera såväl inkommande som utgående gods från hela Sverige och alla Europas länder, säger Thomas Ström. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.191