23948sdkhjf

Flyg- och sjöspecialisten Savino Del Bene öppnar i Sverige

En ny specialist på sjö- och flygtransporter kliver in på den svenska marknaden. Det är italienska Savino Del Bene som öppnat kontor i norra Stor-Stockholm. Per Dahl med lång erfarenhet från speditionsbranschen har utsetts till vd för det svenska bolaget.

– Det vi i första hand vill erbjuda branschen är flexibilitet och kundanpassning. Vi tror att särskilt medelstora och mindre företag efterlyser speditörer med den inriktningen. Att inordna sig i en hård processtyrning, något som ofta förekommer hos de största aktörerna, passar inte alla, säger Per Dahl.

Sedan i somras har han förberett starten av Savino Del Benes svenska bolag. I början av oktober öppnade det nya kontoret dörrarna i Bredden vid E4:an nära Arlanda. Per Dahl har lång erfarenhet av internationell spedition och lagerhållning. De senaste 30 åren har han haft globalt ansvar för några av branschens största nätverk. Däribland DB Schenker, Panalpina och Kuehne + Nagel. 

Savino Del Bene är en speditör för sjö och flyg med ett fullt serviceutbud. Globala transporter är den huvudsakliga inriktningen för det svenska bolaget. Landtransporter inom Sverige är främst en tilläggstjänst.

– Vi har en ambitiös plan för tillväxt, men för den sakens skull ska vi i inte tappa i personligt bemötande och flexibilitet, understryker Per Dahl. Vi har inledningsvis en personalstyrka som tillsammans har mer än 110 års erfarenhet av vår industri. Bara det signalerar att vi har något att tillföra på den svenska marknaden. 

Savino Del Bene är en speditionskoncern med en mycket stark position i Italien. Omkring hälften av företagets intäkter kommer idag från den italienska marknaden. Nu vill koncernen få en bättre geografisk spridning. Det är en del av bakgrunden till satsningen i Sverige.

Per Dahl är väl medveten om att företagsnamnet är mindre välkänt i Norden. Men det är något han nu arbetar hårt med att förändra.

– För svensk del blir det främst sjö- och flygtransporter och förmodligen en del förtullning vid start. Sedan får vi se, säger Per Dahl.

Själv bor Per Dahl i norra Stor-Stockholm, inte långt från kontoret. Han brinner såklart för affärer men utöver detta finns det tid för familjen, sport och musik.

Till styrkorna hos Savino Del Bene hör koncernens it-avdelning, med ett världsomspännande webbaserat övervaknings- och bokningssystem. Koncernen har erfarenhet av tjänster för ”track and trace”, EDI och e-handelslösningar. Naturligtvis är man ackrediterad av säkerhetsorganisationen Tapa, amerikanska FDA och läkemedelsindustrin med märkningen GDP Compliant. Koncernen är också miljö- och kvalitetscertifierad enligt normerna ISO9001 och ISO14001.

Savino Del Bene

  • Savino Del Bene är namnet på grundarfamiljen. Speditionskoncernen startades i Florens så tidigt som 1899 och det är fortfarande familjen som är ägare. Kontinuitet är ett viktigt värde för företaget.
  • Savino Del Bene har 280 egna kontor och är därmed representerade över hela världen. Totalt är man mer än 4 400 anställda och omsätter 1 600 miljoner euro. Alla förekommande speditionstjänster finns representerade på programmet.
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125