23948sdkhjf

Schenker testkör jättedrönare 

Under ITS World Congress 2021 i Hamburg testkörde Schenker och Volocopter den första flygningen med tunglyftsdrönaren VoloDrone. Det är en obemannad drönare som kan transportera last som väger upp till 200 kilo. 

Den första flygningen varade i tre minuter. Logistikbolaget Schenker och Volocopter, som verkar inom urban luftverksamhet, vill utveckla logistikkedja i städer där andra transportalternativ är begränsade. 

 Själva drönaren väger 600 kilo, är nära två meter lång och har en diameter på nio meter. Räckvidden når 40 kilometer och testet som Schenker och Volocopter i Hamburg nådde en höjd på 22 meter. 

 Med VoloDrone flygningen i dag kunde vi offentligt demonstrera vårt framgångsrika samarbete och de imponerande framstegen på DB Schenkers innovations- och hållbarhetskarta för renare logistik. Volocopter har återigen bevisat att de är den perfekta partnern för DB Schenkers ambition att tänka om globala leveranskedjor och föra transportlogistik till nästa dimension för våra kunder samtidigt som utsläppen minskas, säger Erik Wirsing, vd Global innovation på DB Schenker i ett pressmeddelande.

 

Volocopter grundades 2011 av Stephan Wolf och Alexander Zose. Redan under samma år genomförde företaget den första flygningen med en elektrisk multikopter. De håller på att utveckla det helelektriska flygplanet eVTOL som ska transportera passagerare och gods. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109