23948sdkhjf

Här är Volvos självkörande lastbil

Tidigare i veckan visad Volvo Lastvagnar upp sin självkörande lastbil, VNL, som ska köra fjärrtrafik i USA. Prototypen är ett samarbete mellan Volvo Autonomous Solution och Aurora, med teknik utvecklad av Aurora. 

Applikationer för självkörande bussar har utvecklats för motorvägar i USA för att förbereda produktionen av Volvos monteringsfabrik i New River Valley i Virginia. Partnerna kartlägger också rutter och regioner som ska fungera som knutpunkter i landet. 

– Volvo Autonomous Solutions är stolta över att ta de första, stora stegen mot en självkörande Volvo VNL i Nordamerika. Våra långvariga kundrelationer och kundernas prioriteringar står i fokus när vi stakar ut vägen framåt för självkörande lastbilar. Vi tror starkt på en framtid där säkra, hållbara och effektiva transportlösningar är avgörande för att ett samhälle ska kunna utvecklas, och i den omvandlingen är självkörande kommersiella lastbilar en viktig pusselbit, säger Nils Jaeger, vd för Volvo Autonomous Solutions.  

En viktig aspekt i att ta fram självkörande lastbilar är säkerheten. I dag används redan säkerhetsteknik i Volvo VNL med dynamisk styrning och automatiserad växellåda 

– Vi är stolta över att vår Volvo VNL kommer att ligga till grund för utvecklingen av självkörande lastbilar i Nordamerika och erbjuda kunderna nästa generations säkra, effektiva och hållbara transportlösningarAtt bidra till ett mer hållbart samhälle är en viktig drivkraft i Volvo Autonomous Solutions strategi. När självkörande Volvo-lastbilar för motorvägsbruk kommer ut på marknaden blir de ett komplement till dagens transportsystem och bidrar till att möta den ökade efterfrågan på godstransporter med minimerad miljöpåverkan, säger Peter Voorhoeve, vd för Volvo Lastvagnar i Nordamerika. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125