23948sdkhjf

Kuehne+Nagel inleder ett samarbete med Atomler – ska utveckla logistiklösningar  

Det globala transport- och logistikföretaget Kuehne+Nagel, som arbetar med att digitalisera transportindustrin genom investering i forskning och teknik, har nyligen ingått partnerskap med det svenska tech bolaget AtomlerTillsammans vill de uppnå snabbare ledtider på fraktpriser och därmed ta ytterligare ett steg mot målet att göra hållbar logistik mer tillgänglig för fler företag. 

Tidigare i år lanserade Atomler sin digitala plattform som förenklar handeln med återvinningsbara plastråvaror mellan företag. Atomler erbjuder tillverkare av plastförpackningar och materialkvarnar ett verktyg där de kan hitta, få kontakt med och kommunicera med nya affärspartners. Målet är att öka återvinningsgraden genom att minska mängden material som går till deponier eller till förbränningsanläggningar. 

 En kärnfråga har varit den tid det har tagit att beräkna kostnaden för frakt av materialet, förhandlingar kan inte ens starta utan en indikation på det totala materialpriset, säger it-chefen och medgrundaren Johannes Schill. 

Kuehne+Nagel ingår ett samarbetsavtal med Atomler med det gemensamma målet att uppnå snabbare ledtider på fraktpriser, så att kunder kan få offerter på mindre än en timme via Atomlers tjänst istället för att behöva vänta i dagar.  

Partnerskapet med Atomler ser vi som en perfekt match och ett steg i rätt riktning mot mer hållbar transport som ligger i linje med vår ambition att ta en ledande roll inom hållbarhetsarbetet inom logistikindustrin, säger Helgi Ingólfssonvd Kuehne+Nagel Sverige. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

1.036