23948sdkhjf

Terminalen i världens största godshamn öppnar idag

Ett fall av coronaviruset stängde stora delar av den viktiga Ningbo hamnen i Kina förra veckan. Nu är hamnens huvudterminal på väg att öppna igen och hamnen väntas vara i full drift i början av nästa månad. 

Meishan-terminalen i Ningbo hamn öppnar långsamt upp igen idag efter att ha blivit hermetiskt förseglad på grund av ett infektionsfall bland hamnarbetarna. Det gjorde att en stor grupp hamnarbetare isolerades och därmed togs hamnen ur drift.  

Det skriver maritima media Lloyds Loading List, som har fått öppnandet bekräftat av flera källor i och runt hamnen.  

Media kan också rapportera att de första fartygen successivt har dockat i hamnen, precis som sjöfartstrafiken i området ökar i takt med att hamnen öppnas igen. Detta bekräftas genom övervakning från Vesselfinder 

Driften avbröts den 11 augusti och öppnar igen efter 14 långa dagar, vilket har resulterat i flaskhalsar på en logistikmarknad som har drabbats av stora störningar på grund av pandemier och olyckliga episoder som med ”Ever Given” på Suezkanalen.  

Enligt högre personal på Orient Overseas International Ltd, ett dotterbolag till det statliga kinesiska rederiet Cosco Shipping, väntas hamnen vara i full drift igen runt den 1 september.  

Meishan är en av de viktigaste terminalerna vid hamnen, och den ensam stod för cirka 20% av containrarna som hanterades varje dag i Ningbo hamn 2020.  

Stängningen av hamnen har påverkat flera fartyg, inklusive ett par containerfartyg från Maersk. Men de flesta av de drabbade fartygen har lyckats hitta alternativa hamnar, och störningen "har varit mindre allvarlig än händelserna Yantian Harbour och Suezkanalen", säger de kinesiska sjöfartsmyndigheterna till kinesiska statsmedier, enligt Lloyd's Loading List. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125