23948sdkhjf

Nystartad tågpendel ska minska godstransportens klimatpåverkan

En ny tågpendel ska gå från Malungsfors, via Göteborg och vidare ut i världen. Det meddelade APM Terminals Gothenburg under tisdagen. Tidigare transporterades gods med lastbil till Gävle, men kommer transporten ske på järnväg till hamnterminalen i Göteborg. 

 Att minska godstransporternas klimatavtryck är ett gemensamt ansvar. För att lyckas med det, behöver vi ta tillvara på möjligheterna till hållbar och kostnadseffektiv triangulering och nyttja de multimodala lösningar vi har på bästa sätt. Vårt initiativ Green Gothenburg Gateway möjliggör just detta och det är mycket glädjande att industrin värdesätter den potential som finns, säger Magnus Lundberg, kommersiellt ansvarig på APM Terminals Gothenburg i ett pressmeddelande. 

Pendeln är ett samarbete mellan Träfraktkontoret, Fiskarheden och ONE. Med transporten av gods på järnväg, hoppas de även på att bidraga till ett säkrare containerflöde. 

  Det är ingen hemlighet att hamnar som inte har en naturlig import har det kämpigare, särskilt under de utmanade tider som logistikbranschen befinner sig i just nu, och därför ser vi att det fungerar smidigare i Göteborg som dessutom ligger geografiskt bra till, säger  Ludwig Lövström, försäljningschef på Träfraktkontoret i Göteborg ab. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094