23948sdkhjf

Neoplan tar över import och försäljning av MAN last- och transportbilar: "Det är positivt"

Den första augusti övertog svenska Neoplans nystartade bolag Lion’s Truck AB alla MAN last- och transportbilars aktiviteter i landet. 

Efter att MAN-koncernen genomfört omorganisationer sålde företaget sitt dotterbolag MAN Truck & Bus Sverige AB till det svenska bussbolaget Neoplan. Bolaget har i sin tur startat Lion’s Truck AB som kommer att hantera alla aktiviteter i Sverige. 

- Vi var ett helägt dotterbolag från början, sen har vi sett över distributionsorganisationen i alla länder. I det här fallet var vi en ganska liten aktör samtidigt som Neoplan hade bussar och skött sin verksamhet väldigt bra. Så det var ett naturligt steg att ta för att ett företag ska ha hela ansvaret, säger Peter Winbo, marknadsföringschef på MAN.

Neoplans övertagande innebär bland annat kortare beslutsvägar och ett reservdelslager i Sverige istället för att delar ska skickas från kontinenten.

- Det kommer att betyda att servicenivån blir betydligt högre och närmare. Nu har vi ett reservdelslager för lastbilar i Sverige. Det kanske tar en månad eller två innan vi märker av skillnaden, men det är positivt att vi blivit ett bolag, fortsätter Peter Winbo.

Neoplan har tidigare bedrivit lastbilsverkstäder i bland annat Stockholm, Uppsala och Göteborg. 

- Svenska Neoplan har under 45 år befäst sin närvaro på den svenska bussmarknaden och genom våra 11 verkstäder har vi en stor kundbas på last- och transportbilssidan. Vi känner redan MAN:s produkter och system så för oss är det ett naturligt steg att nu överta försäljning och service av MAN:s last- och transportbilar. Vi kan därmed erbjuda ett komplett program bussar, lastbilar och transportbilar med tillhörande service och reservdelsförsäljning i hela Sverige, säger Joackim Bay, vd Svenska Neoplan i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om Intervju.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094