23948sdkhjf

Tempcon köper Lincargo – växer stort i norr

Tempcon förvärvar Umeå-baserade Lincargo från Norrmejerier och förstärker därmed sin närvaro på den norrländska marknaden. Lincargo startades 2007 i syfte att transportera Norrmejeriers produkter och täcker ett omfattande område från Riksgränsen i norr till Härnösand i söder. Lincargo har fokuserat starkt på hållbarhetsfrågor och har arbetat med samdistribution tillsammans med ett 70-tal andra livsmedelsproducenter. Linjenätet når ut i de allra minsta orterna flera gånger i veckan. Tempcon avser att driva Lincargo som ett dotterbolag varför den lokala närvaron och befintliga relationer kommer att bibehållas. Idag omsätter Lincargo cirka 200 miljoner kronor och har en flotta om ett 80-tal fordon.

– Vi är idag Sveriges ledande logistikkoncern vad gäller tempererade transporter och med förvärvet av Lincargo befäster vi den rollen, säger Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group.

– Vi är oerhört stolta över hur Lincargo och dess medarbetare har utvecklat företaget och samdistributionen i Norrland. Vi vet att det finns en ännu större potential i Lincargo som vi som mejeri inte kan växla ut samtidigt som vi fokuserar på vår kärnaffär, säger Daniel Edblom, tf vd, Norrmejerier.

– Vi är därför glada att Lincargo nu får en ägare som är specialiserad på kylda transporter och som kan utveckla företaget på ett långsiktigt hållbart sätt.

Norrmejerier har tecknat ett långsiktigt avtal med Lincargo för fortsatt distribution av mejeriprodukter. Anställda i Lincargo har erbjudits att få följa med till Tempcon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078