23948sdkhjf

Digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordon

Högskolan Väst vill stärka och positionera högskolans forsknings- och utbildningsmiljö inom elektriska drivlinor. För att uppnå det planeras därför tre nya nätbaserade kurser där så väl kursutveckling som undervisning sker i samarbete med stora aktörer inom bilindustrin.

Högskolan Väst har tilldelats 1.5 miljoner kronor av KK-stiftelsen för att digitalisera och utveckla utbildningar med inriktning mot elektriska fordon. Högskolan Väst har nu fått möjlighet att utveckla nätbaserade spetskurser som ska bidra till deras positionering som stark forskning- och utbildningsmiljö, både nationellt och internationellt.

Utformningen av kurserna sker i nära samverkan med näringslivet och kommer därför vara av hög relevans inom näringslivet. Högskolan Västs ambition är att få fler internationella studenter, öka kompetensen kring digitala utbildningar och stärka samarbetet med företag inom branschen.

I det nya internationella programmet ingår kurserna Elektriska drivlinor, Kraftelektronik och EMC. Kurserna kommer både vara en del av masterprogrammet Electric vehicle engineering och kunna läsas fristående.

För att kunna ta del av kurserna behöver man vara utbildad maskiningenjör. Kurserna startar höstterminen 2021 och vårterminen 2022.Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094