23948sdkhjf

De ingår partnerskap för litiumjonbatteripaket

Teknikföretaget Allgäu batterie och batteritillverkaren Varta samlar sin expertis för den snabbt växande marknaden för applikationsspecifika konfigurerbara litiumjonbatterier.

Allgäu batterie kommer nämligen vara systemintegratör för produktgruppen Application specific batteries, ASB från Varta.

- Med Varta får vi en välkänd partner som hjälper oss att nå våra ambitiösa mål. Våra två företag kompletterar varandra perfekt: Varta producerar högkvalitativa celler och moduler, som vi konfigurerar och integrerar som intelligenta övergripande system, säger Manuel Diepolder, vd för Allgäu batterie och Allithium.

Allgäu batteri ska inkludera produkterna Easyblade och Easyblock från Vartas produktgrupp för applikationsspecifika batterier i sin portfölj och därmed ta hand om alla frågor om systemintegration, allt från hårdvara, mjukvara och laddare till systemkommunikation och mekanisk passform till batteridesign.

Produktgruppen Varta ASB är specialutvecklade och skräddarsydda batterilösningar för användning i små och medelstora fordon som förarlösa transportsystem, AGVer eller gaffeltruckar. 

- Samarbetet med Allgäu batterie visar att vi kan erbjuda batterilösningar för ett brett spektrum av applikationer – och utan långa utvecklingstider tack vare våra modulära system. För oss är detta en startsignal för flera sådana partnerskap i Europa och USA, eftersom vi visar att Varta är den perfekta partnern för ett snabbt genomförande av projekt som kräver applikationsspecifika konfigurerbara litiumjonbatterier, säger Gordon Clemens, General manager på Varta power pack solutions.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063