23948sdkhjf

Dachser Sweden söker trainees

Dachser Sweden söker nya trainees till företagets svensk-danska speditörsutbildning som kombinerar praktiskt arbete på ett av platskontoren i Sverige med teoretiska kurser via Roskilde Handelsskole. De fyra personer som redan gått utbildningen blir nu mentorer för de nya speditionstraineerna. Nelly Karlsson är en av dem och hon jobbar nu för kundtjänstteamet på Dachser Sweden platskontor i Stockholm.

– Jag avslutade utbildningen på kundservice, berättar Nelly Karlsson och fortsätter:

– Nu har jag varit Team Leader i ungefär tre år, och det jag tycker är mest intressant är att få utveckla det vi gör – både processerna och hur vi kommunicerar med kunderna. Jag letar alltid efter förbättringsmöjligheter.

Som blivande mentor har Nelly Karlsson några råd till nya trainees som kommer att gå igenom samma utbildning som hon själv avslutade för nästan sju år sedan. Det handlar bland annat om vikten av att kunna se sitt framtida arbetsliv på Dachser efter att utbildningsperioden är klar.

– Försök visualisera det arbete som man kommer att göra i framtiden, det hjälper när man ska sortera bland all information man får och att hitta det som är applicerbart i vardagen. Det är inte bara en utbildning. När du har tagit examen väntar ett arbetsliv där du ska kunna använda det du har lärt dig, du måste se längre än bara till utbildningsperioden.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093