23948sdkhjf

Dachsers nya logistikcenter tar form

Logicenters utvecklar ett nytt logistikcenter till Dachser Finland i logistiknavet Birkala i sydvästra Finland. Byggnationen har nu startat och fastigheten kommer att färdigställas i början av 2025.

Den nya lokalen kommer att fungera som Dachsers andra logistikcenter i Finland och som en hubb för internationell trafik, skriver Logicenters i ett pressmeddelande.

Den nya anläggningen blir Logicenters fjärde logistikcenter i Birkala. Totalt har företaget 22
anläggningar i Finland, antingen färdigställda eller under byggnation.

– Birkala är en av Finlands viktigaste logistiknav och vi är mycket glada över att kunna erbjuda nya moderna logistikfaciliteter i området igen. Logicenters har redan tre tidigare logistikcenter i Birkala och vi ser detta som en strategiskt viktig plats för oss att verka i även i framtiden, säger Jarkko Äikää, Commercial Director på Logicenters, i en kommentar.

Projektet är en del av Logicenters strategi att stödja utvecklingen av sina kunders verksamhet. Platsen nära Tammerfors-Birkala flygplats erbjuder utmärkta förutsättningar för logistik och är optimal för att effektivisera Dachsers verksamhet.

– Dessa investeringar och logistiklösningar, som utvecklats tillsammans med Logicentersoch SSA, kommer att förbättra tillgängligheten och konkurrenskraften i Birkaland, främja Finlands försörjningstrygghet och skapa nödvändiga arbetstillfällen. I den rådande ekonomiska situationen speglar vår investering också Dachsers kärnvärden: modet att investera i framtiden, förmågan till innovation och en stark tro på lokalt entreprenörskap, kommenterar Tuomas Leimio, CEO på Dachser Finland European Logistics.

Terminalen strävar efter en BREEAM Very Good miljöcertifiering. Framöver kommer
anläggningen att värmas upp med geotermisk värme och solpaneler kommer att installeras
på taket för att förse verksamheten med förnybar energi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141