23948sdkhjf

Svevia rustar upp viktig transportsträcka

E45 mellan Akkavare och Moskosel ska rustas upp, ett kontrakt värt cirka 58 miljoner kronor.

Svevia har fått uppdraget att förbättra bärigheten på den 36 kilometer långa sträckan, företaget ska också ge vägen en ny asfaltbeläggning och måla vägmarkeringar.

– Hur länge en väg behåller sin bärighet beror på många parametrar. Delar av just den här sträckan går över sank myrmark då är det ganska vanligt att det med tiden skapas sättningar i vägkroppen. Andra parametrar som påverkar är nederbörd, temperaturväxlingar, växtlighet men framförallt trafikbelastningen, säger Robert Nyhlén på Svevia, i ett pressmeddelande.

Han betraktar E45 som inlandets viktigaste transportled, med stor betydelse för skogsindustrin och övrigt näringsliv, men även för turismen.

– Säkra och framkomliga vägar är en förutsättning för ett fungerande samhälle.

Svevia ska, med start i sommar, renovera, förstärka och förbättra vägkonstruktionen. Delar av vägmaterialet kommer att bytas ut, Svevia kommer också att se över  vägtrummor, dikesslänter och stödkanter.

– Arbetet kommer att innebära att våra medarbetare och arbetsmaskiner utför åtgärder på och vid vägen vilket gör att framkomligheten tillfälligt kommer att påverkas. För att trygga trafiksäkerheten och medarbetarnas arbetsmiljö kommer vi att behöva sänka hastigheten. Det måste vara säkert att arbeta på och vid väg.

Hösten 2022 ska allt vara klart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094