23948sdkhjf

Bygglogistik på hög höjd 

I Skellefteå är bygget av det nya kulturhuset i trä i full gång.

Skellefteås nya kulturhus kommer att bli en av världens högsta träbyggnader. Norrlands Byggmontage sköter bygglogistiken till största delen, med hjälp av en Merlo P30.10 och en Merlo R40.30. I uppdraget ingår att lasta och lossa material från lastbilar, men också att lyfta alla typer av byggmaterial under projektets gång. 

– Merlo P30.10 är den perfekta maskinen för det här uppdraget. Den är smidig att ta sig fram med och klarar både höga och tunga lyft. Lyftgeometrin var precis den jag var ute efter, säger Jonny Eriksson, vd på Norrlands Byggmontage. 

Merlo P30.10:s lyftkapaciteten är oslagbar bland teleskoplastare i den här storleken och tack vare stödbenen står den stadigt och stabilt i alla lägen.   

– 30.10:an går här  heltid, sedan gästspelar 40.30:n när det behövs. Det kommer nog att bli lite mer nu, eftersom den stora kranen precis monterats ner. Vad jag vet är vi de enda i Skellefteå som har en 30-meters teleskoplastaresäger Jonny Eriksson. 

– Vi hanterar allt från glaspartier till virke och panel. Jag har valt hydrauliska gafflar som är 2 meter breda och 1,6 meter långa, berättar Jonny Eriksson och fortsätter:  

– Dieselvärmare, ledramp med magnetfäste som är lätt att plocka av när det behövs, hitchkrok, stödben… Jag har även bytt från 20-tums däck till 24 tum, vilket ger en helt annan känsla i maskinen. Den blir oerhört stadig och stabil, säger Jonny Eriksson. 

Sedan leveransen sommaren 2019 har Jonny hunnit köra ungefär 1 200 timmar med sin maskin. I september ska kulturhuset i Skellefteå vara redo för invigning. 

 

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094