23948sdkhjf

Region Stockholm Command Center vinner logistikpris 

Postnords Logistics Award 2021 går till Region Stockholm Command Center.

Region Stockholm Command Center har vunnit Postnords prestigefyllda Postnord Logistics Award för 2021Command Center inrättades i mars 2020 av Karolinska sjukhuset, Region Stockholm och Scania i syfte att köpa in skyddsutrustning för covid-19 till akutsjukhusen, primärvården och kommunerna kopplat till covid-19. Command Center vinner med motiveringen: 

 ”Genom att kombinera världsledande kompetenser inom sjukvård respektive logistik, transport och inköp etablerades på mycket kort tid en effektiv logistikverksamhet som under pandemin säkrade varuförsörjningen av sjukvårdsmaterial till region Stockholm. Samarbetet präglades av professionalism, resultatinriktning, prestigelöshet och hade samhällsnyttan i fokus.” 

 Det känns jätteroligt och ärofyllt att få representera Command Center. Det är ett viktigt arbete som har gjorts och därför känns det också väldigt bra att det uppmärksammas med det här priset, säger Tobias RydinHead of Supply Chain Networks på Scania. 

PostNord Logistics Award ges till det företag eller den organisation som skapat den mest effektiva, innovativa och kreativa logistiklösningen under året som gått. I år skedde prisutdelningen i en digital sändning tillsammans med talare från PostNord Sverige, WSP Advisory Sverige, Hästens sängar och Steerlink Partners. Övriga finalister till logistikpriset var Elanders Group, Husqvarna och Jula Logistics. 

Vinnaren utses av en jury med bred kompetens från akademi och näringsliv – alla med stor kompetens och erfarenhet inom logistikområdet. Ordförande är Mats Abrahamsson, professor i logistik vid Linköpings universitet. 

 Command Center har visat prov på innovation och nytänkande med sin logistiklösning. Lösningen visar på kraften i ett gränsöverskridande logistiksamarbete mellan näringsliv och samhälle. Command Center byggde upp ett temporärt kontrolltorn som med professionalism, innovationskraft och samverkan säkrade leveranser av livsviktigt sjukvårdsmaterial under en global pandemi, säger juryns ordförande Mats Abrahamson. 

PostNord Logistics Award instiftades av PostNord (dåvarande Posten) år 2002 för att uppmärksamma och premiera god logistik. Alla företag och organisationer, oavsett storlek, som är verksamma i Sverige är välkomna att medverka i tävlingen. 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125