23948sdkhjf

Cervera maxar och automatiserar lagret i Arlandastad

Cervera förlänger samarbetet med logistikpartnern Aditro Logistics och utökar kapaciteten i det nuvarande lagret i Arlandastad med en Autostore-anläggning. Den nya automationslösningen kommer ha 40 robotar som hanterar 50 000 lådor och ska tas i drift i början av nästa år. Totalt kommer lagret att rymma 40 000 artiklar, att jämföra med dagens 16 000. Dessutom finns ett komplett conveyor-system med portabla packstationer och sorteringssystem. Vid behov kan systemet utökas med fler robotar, bins samt plock- och packstationer under pågående operations. 

 Vi är väldigt nöjda med det nya avtalets utformning och vi ser fram emot att ta vår logistik in i framtiden tillsammans med Aditro. I och med den nya automatiseringslösningen ökar kapaciteten markant, både i form av antal SKU:s och i e-handelsplock per dag. Detta stärker vår marknadsposition och vårt kunderbjudande, både på e-handel och i butik, genom ett betydligt större sortiment och ännu snabbare leveranser, säger Beatriz Fellenius, supply chain manager Cervera.  

 Arlandastad har en strategiskt bra position både för att snabbt och effektivt nå våra e-handelskunder inom Sverige, men även för att nå vårt rikstäckande butiksnät samt vår e-handel i Norge, säger Peter Rimbäck, vd Cervera. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093