23948sdkhjf

Postnord och Chalmers i samarbete för att minska transport av luft 

Nytt forskningsprojekt ska minska onödig luft i e-handlade förpackningar.

Postnord och Chalmers har inlett ett forskningsprojekt för att hitta den optimala förpackningen för branschen genom att minska onödig luft. Till samarbetet, Förpackningsresan, har Postnord bjudit in branschen för att samla insikter och erfarenheter.  

 Att minska luften i e-handelns förpackningar är mer komplext än vad vi anade när vi drog igång Förpackningsresan för något år sedan. Vi är stolta över att ha skapat ett ökat medvetande kring frågan i branschen. Nu behöver vi ta reda på vilka åtgärder som leder till störst klimateffekt. Samarbetet med Chalmers och DS Smith är ett oerhört viktigt steg för konkret förändring och vi ser fram emot att gemensamt komma fram till vad som är en mer klimateffektiv förpackning för e-handeln, säger Sofia Leffler Moberg, hållbarhetschef på Postnord. 

Paket som handlats på nätet innehåller uppskattningsvis 30 procent onödig luft, vilket påverkar transporter och lagerhållning liksom att det ger en negativ klimatpåverkan. Projektet ska pågå i två år och finansieras av Handelsrådet. 

 Projektet är mycket intressant för oss då vi vill bidra med ökad förståelse för hur effektiva och hållbara försörjningskedjor kan uppnås och hur förpackningar på olika sätt påverkar möjligheterna för detta, säger Sandra Brüel Grönberg, doktorand vid Chalmers tekniska högskola. 

Inom ramen för forskningsprojektet medverkar också förpackningsaktören DS Smith för att bidra med viktig förpackningskompetens. Flera e-handlare medverkar även i projektet genom att bidra med studiebesök och djupintervjuer. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078