23948sdkhjf

Göteborg får direktlinje till Sydafrika och Oceanien

Höegh Autoliners återvänder till Göteborg med ny linje.

Det norska rederiet Höegh Autoliners återvänder till Göteborgs hamn efter två års frånvaro. Göteborgs hamn blir ett första anlöp på en ny linje med direkttrafik till Sydafrika och Oceanien varje vecka.

Den här direkttrafiken är ett viktigt nytillskott för industrin som verkligen öppnar för nya möjligheter. Oceanien och Sydafrika är viktiga marknader för fordonsindustrin, och inte minst för de svenska verkstads- och anläggningsindustrierna. Trafiken innebär en tillspetsning av Göteborgs hamns totalerbjudande som är väldigt positiv, säger Claes Sundmark, försäljningschef på Göteborgs Hamn.

Då godset inte behöver lastas om på direktlinjer är de mycket viktiga för industrin, godset kommer fram på ett snabbt, tillförlitligt och kostnadseffektivt sätt. Vid slutdestinationen Auckland i Nya Zeeland vänder fartyget tillbaka till Göteborg – då via hamnar i östra Asien. Det innebär i sin tur nya, utökade möjligheter för svenska importkunder att skeppa gods till Sverige och Skandinavien.

Idag opererar Höegh Autoliners världens största PCTC-fartyg med kapacitet på motsvarande 8 500 bilar. Fartygen har 14 våningar med en total yta på över 70 000 kvadratmeter.

Vi jobbar tätt med våra kunder för att kunna erbjuda hållbara transporter och vi är glada att nu kunna starta en utvecklad service i Göteborg som tillgodoser behov i godsflödet till och från Sverige, för fordonsindustrin såväl som high-and-heavy-industrin, säger Oskar Orstadius, Chief Sales Officer på Höegh Autoliners.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125