23948sdkhjf

Volvo gör storaffär

Det italienska transport- och logistikföretaget Lannutti Group köper 1 000 nya Volvo FH-lastbilar med den senaste bränslebesparande teknologin I-Save.

Det italienska transport- och logistikföretaget Lannutti Group köper 1 000 nya Volvo FH-lastbilar med den senaste bränslebesparande teknologin I-Save. Lannutti Group ser en potential att minska bränsleförbrukningen med 10 % och därmed minska koldioxidutsläpp.

Lannutti Group har verksamhet i åtta olika europeiska länder med en flotta på 1 800 lastbilar.

Principen vi följer, när vi förnyar vår flotta på Lannutti Group, är att prioritera fordon med låga utsläpp. Utöver pålitlighet, är de viktigaste faktorerna för oss att hålla nere fordonens vikt för att kunna ha en hög lastvikt, och att hålla bränsleförbrukningen till ett minimum. Efter den positiva testperioden, beslöt vi oss för att alla nya Volvolastbilar skulle bli I-Save-lastbilar, berättar Valter Lannutti, koncernchef på Lannutti Group.

I-Save-versionen av Volvo FH kombinerar en extra bränsleeffektiv motor med bränslebesparande egenskaper, vilket minskar bränsleförbrukningen för fjärrtransporter. Lastbilen är även utrustad med extra säkerhetsfunktioner, som Filbytesassistans och Uppmärksamhetsassistans, vilket hjälper till att undvika olyckor.

Ordern på 1 000 Volvo FH med I-Save kommer att levereras till Lannutti under 2021 och 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078