23948sdkhjf

Semper växer med 23 000 kvadratmeter

Semper bygger nytt logistikcenter i Götene, Västergötland.

Semper, som är marknadsledande i Norden på barnmat, modersmjölkersättning och glutenfria mixer, har de senaste åren investerat mer än 250 miljoner kronor i sin tillverkningsanläggning i Götene, Västergötland. Nu etablerar Semper ett nytt logistikcenter i anslutning till anläggningen. Det nya centrallagret kommer att ombesörja förnödenheter till råvaror till fabriken, färdigvaror till koncernens systerföretag och dessutom utgöra en central distributionspunkt till samtliga Sempers kunder.

Under förra året genomförde vi en översyn och en större upphandling av våra lager- och logistiktjänster. Det arbetet resulterade i att vi såg stora ekonomiska och miljömässiga fördelar med att bygga ett eget centrallager i nära anslutning till tillverkningsanläggningen i Götene, istället för att fortsätta låta ett externt företag hantera vår lagerlogistik som vi gjort under många år, säger Elin Nordstedt, customer service & logistics manager på Semper.

Etableringen bidrar till ökad leveransservice och större flexibilitet.

Det nya centrallagret förstärker positionen för Semper i regionen och skapar större möjligheter att möta framtida krav från marknaden. Genom att ha ett eget lager ökar vår kontroll och vi kan bli mer flexibla och erbjuda kunderna ännu bättre service, säger Johnny Skeppstedt, projektledare för etableringen.

Semper har tecknat avtal med CH Square för att etablera det nya logistikcentrat. Det ska bli 23 000 kvadratmeter stort och första spadtaget togs under januari. Planerad inflyttning är senhösten 2021.

Vi är stolta över att få förtroendet att genomföra denna etablering åt Semper. Det geografiska läget och framtida expansionsmöjligheter gör Götene till en mycket bra etableringsort. Den tajta tidsplanen är möjlig genom vår lösningsfokuserade dialog och Götene kommuns professionella agerande, säger Peter Nilsson, vd och partner på CH Square.

Det skapas också miljömässiga vinster genom etableringen. Det nya logistikcentret kommer att certifieras enligt kraven för Green Building. Semper har valt att ingå ett långsiktigt partnerskap med Logent som logistikpartner och leverantör av lagerdriften.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.083