23948sdkhjf

Postnords E-barometer: Boom för e-handeln

Inte oväntat ökade försäljning i näthandeln i december. Mest rusade livsmedelshandeln.

Den totala e-handeln hade en tillväxt om 50 procent i december jämfört med december 2019, enligt E-barometern från Postnord.

Månadens totala tillväxt blev därmed den högsta under hela pandemiåret och slog julisiffran som låg på en tillväxt om 45 procent.

Högst tillväxt noterades i daligvaruhandeln på nätet med en ökning om  275 procent under månaden. Därefter följde barnprodukter och leksaker med en tillväxt om 86 procent och hemelektronik som noterade en tillväxt om 55 procent i december.

Även möbler och heminredningen hade en tillväxt om 50 procent i e-handeln i december. Böcker och media var den enda delbransch som uppvisade negativ tillväxt i decmber om 6 procent. 

Populäraste e-handelskategori i december var kläder och skor som hade en tillväxt i e-handeln med 28 procent. Skönhet och hälsa följde modehandeln i fråga om popularitet och  43 procent handlade produkter i delbranschen under månaden och tillväxten låg på 54 procent. Tillväxten i sport- och fritidshandeln låg på 35 procent. 

– Dagligvarorna har under hela året varit en av de varukategorier som växt kraftigast på nätet. I december kunde vi se att oron för virussmitta nådde sin topp, vilket innebar att folk stannade hemma och undvek mataffärer såväl som andra affärer. Till det kan man lägga en effekt av att väldigt få lämnade Sverige, vilket annars är relativt sett vanligt under december, säger Carl-Fredrik Teder, detaljhandelsanalytiker på PostNord.

Hur stor tillväxt det blev totalt i e-handeln under pandemiåret 2020 avslöjas den 23 februari men prognosen pekar enligt Postnord på en högre helårssiffra än den som bolaget skruvade upp i september till en årstillväxt om 33 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tempcons dotterbolag får ny vd
Storsatsning på hållbara transporter i norr
Transportbolag flyttar in hos SLP
EU vill säkra den inhemska produktionen av batterier
Dagab lägger nytt varsel i Hässleholm – så många tjänster kan försvinna
Lägre orderingång för Volvo Lastvagnar
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.095