23948sdkhjf

Volvo gasar på elektrifieringen

Volvokoncernen har bildat ett nytt affärsområde, Volvo Energy, som ska gasa på arbetet med elektrifiering. Mot senare delen av året kommer Volvos utbud av elektriska fordon även omfatta tunga lastbilar för regionala transporter.

Vi ser ett stort och växande intresse hos många kunder för elektriska fordon och maskiner. Det är en väldigt glädjande utveckling som skyndar på omställningen till mer hållbara transportlösningar. Vår ambition är att erbjuda våra kunder de mest konkurrenskraftiga lösningarna när det handlar om elektrifiering, inklusive batterier och laddningsinfrastruktur. Med Volvo Energy tar vi ett helhetsgrepp över hela livscykeln som är bra både för våra kunders affär och för samhället i stort, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef.

Volvo Energy kommer att förse batterier och laddningslösningar till koncernens olika affärsområden och även tillhandahålla använda, renoverade batterier till kunder för olika användningsområden. Använda batterier kan till exempel passa bra för lagring av energi i fastigheter eller vid grön elproduktion.

– Med Volvo Energy ökar vi vårt fokus ytterligare på det här viktiga området. Vi ger också fordonsbatterier ett andra liv. Det är både en affärsmöjlighet och ett sätt att bidra till byggandet av den cirkulära ekonomin och det fossilfria samhället, säger Martin Lundstedt.

Det nya affärsområdet kommer att ledas av Joachim Rosenberg som är medlem av Volvos koncernledning och ordförande för UD Trucks.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109