23948sdkhjf

Einride topprekryterar från DHL

Einride förstärker med topprekrytering från DHL då Joakim Jansch blir ny säljchef.

Transportteckbolaget Einride som utvecklar fraktlösningar med hjälp av elektriska och autonoma fordon gör en pangrekrytering då de plockar in Joakim Jansch från DHL som ny säljchef. Joakim Jansch har över 30 års erfarenhet från ledande positioner inom DHL och som entreprenör inom den internationella logistikbranschen.

För alla som varit i den här branschen en tid är det uppenbart att vi behöver få till en dramatisk omställning för att minska utsläppen och samtidigt pressa ner kostnaden. Det är någonting jag länge brunnit för och nu ser jag fram emot att driva den utvecklingen tillsammans med ett bolag som delat mitt tänk sedan dag ett, säger Joakim Jansch.

På DHL var Joakim chef för DHL Supply Chain i Norden och dessförinnan har han bland annat varit ansvarig för ABB:s globala logistik tillsammans med DHL.

Vi har satt globalt hastighetsrekord och var först i världen att köra elektrisk, självkörande lastbil på allmän väg, så rent teknisk är det ingen tvekan om att vi är världsledande. Nu gäller det för oss att behålla det tekniska försprånget och samtidigt växla upp kommersiellt, vilket Joakim är expert på, säger Robert Falck, vd och medgrundare av Einride.

Bolaget rekryterar samtidigt Kalle Persson, tidigare utvecklingschef på iZettle och produktchef för Volvo Car Mobility, till rollen som CPO för bolaget. Malena Heed, tidigare PR- och hållbarhetschef på iZettle och kommunikationschef för Uber i Norden, tillträder i samma veva som global kommunikationschef.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078