23948sdkhjf

”Alla ska komma hem, inte bara jag”

I både snöyra och mörker råkade en trafikant med släp förra veckan ut för ett haveri på riksväg 42 utanför Borås, och blev stående till hälften ut i vägbanan. Av alla lastbilar som for förbi saktade en enda in, en lastbil märkt Närkefrakt. Det olycksdrabbade paret skickade samma dag ett tacksamt mejl till Närkefrakt som löd:

”Imorse hade vi ett haveri på en släpkärra på riksväg 42 utanför Borås. Jag vill bara framföra ett stort TACK till den chaufför som körde förbi i riktig snigelfart. Jag hann bara se Närkefrakt på lastbilen. Det var nästan den enda som verkligen tog hänsyn och körde sakta och körde långt ifrån vår bil då min man låg halvt ute på vägen och satte fast ett hjul. Alla andra körde på som vanligt fast det både var snöyra och mörkt. Tack.
(Tänkte bara att ge lite positiv feedback då yrkestrafiken många gånger kör på vanligt – i vart fall i den här stan)
/Boråsarna på R42"

Hjälten i dramat heter Janis Lasmanis och kör till vardags för Morskoga Transport. Janis har jobbat som yrkesförare i snart 15 år och han upplever att det råder mycket stress i logistikbranschen, men också i samhället i stort.

Många är stressade för att klara av sina leveranser. Och ett problem är att transportbeställarna tvingar ut förare med mindre erfarenhet. Men jag tänker inte köra över någon för att leverera. Det handlar om hur mycket man vågar säga emot. Visst är det hård konkurrens om uppdragen, men då får de välja någon annan än mig.

Trots stressen i branschen är Janis ändå övertygad om att alla vill göra sitt bästa. För hans del orsakade incidenten ingen försening alls.

Jag ser ju att mannen redan har problem och försöker få undan sin bil så snabbt det bara går. Mitt fokus ligger bara på hur jag kan passera på bästa vis. Nästa gång kan det vara jag som står där, eller en kollega, min fru eller mina barn.

Janis medskick till sina yrkeskollegor är att respektera varandra och ha förståelse för att alla kan råka ut för problem på vägarna.

Jag gör bara mitt jobb. Och jag tycker om det, jag tycker om att köra bil.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094