23948sdkhjf

Tommy Nordbergh åkeri får jätteuppdrag

Tommy Nordbergh åkeri, del av Tempcon Group, har landat ett riktigt panguppdrag. De får ansvar för Svenska Retursystems inrikestransporter i södra Sverige från och med maj.

Svenska Retursystem genomförde under 2020 en betydande upphandling av sina inrikestransporter. Nu har ett treårigt avtal tecknats med Tommy Nordbergh Åkeri om att ansvara för transporterna till och från Svenska Retursystems logistikanläggningar i Mölnlycke och Helsingborg samt tillhörande externlager. Avtalet gäller från och med 1 maj 2021.

– Det är glädjande att vi kan lyfta in en ny aktör för våra inrikestransporter. Tommy Nordbergh Åkeri möter våra högt ställda krav när det handlar om hållbarhet, leveransprecision och kostnadseffektivitet. Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete, säger Daniel Briland, transportchef på Svenska Retursystem.

Leveranssäkerhet och tillgänglighet till kund var avgörande faktorer, samt arbetet med fossilfria transporter, där Svenska Retursystem premierar el, vätgas och biogas.

– Vi hade ett stort fokus på att hitta en partner som kan ta oss till vårt mål om fossilfria inrikestransporter år 2025 med så hållbara bränslen som möjligt. Att vi valde Tommy Nordbergh Åkeri beror till stor del på att de kunde presentera en plan för att nå målet med en betydande andel el och biogas, säger Pontus Björkdahl, hållbarhetschef på Svenska Retursystem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125