23948sdkhjf

Unik mässa för elektrifierade nyttofordon

eCarExpo presenterar en ny nordisk mässa för framtidens elektrifierade nyttofordon, eComExpo, som kommer att innehålla lika delar expo, provkörningar och konferenser. Mässan genomförs 6-7 oktober i Arlandastad utanför Stockholm, både som ett fysiskt och ett digitalt arrangemang.

På transportsidan ligger omställningen till elfordon ungefär fem år efter utvecklingen inom persontransporter. Ska Sverige klara det nationella målet om 70 % lägre växthusgasutsläpp från inrikes transporter till 2030 måste även transportfordon med. Därför presenterar nu eCarExpo en helt ny nordisk mässa, eComExpo, som fokuserar enbart på elektrifiering av nyttofordon.

Precis som elbilsutställningen eCarExpo gjort de senaste fem åren, kommer eComExpo att fylla en viktig funktion som kunskapshub och driva utvecklingen inom transportbranschen vidare. Vi lägger stor vikt vid branschsamverkan genom att sammanföra experter, branschfolk, innovationer, myndigheter och de stora vagnparksinnehavarna, säger Gunnar Dackevall, mässans grundare och vd.

Mässan hålls i nybyggda Scandinavian XPO i Arlandastad utanför Stockholm och deltagarna kommer att kunna provköra både på asfalt och i terräng. eComExpo kommer också att fokusera på frågor som kravställande och upphandling, hur vi ska klara nödvändiga investeringar och hur infrastrukturen ska byggas ut.

– eComExpo är en nod för branschens innovationer, samtal, debatter och samarbetsdiskussioner. Det blir både en fordons- och teknikmässa och ett forum för beslutsfattare, experter och politiker att informera om, debattera och bidra till utvecklingen av ett hållbart transportsystem. Målet är att deltagarna lämnar mässan med en ny handlingskraft för att bidra till en snabbare omställning, säger Anna Fägersten som är projektledare för eComExpo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078