23948sdkhjf

Widriksson får bräckligt uppdrag

Fordonsglastillverkaren Saint-Gobain Autover Sverige är sedan årsskiftet ny kund till Widriksson, som fått uppdraget att transportera fordonsglas från Saint-Gobain Autovers lager till kunder i Stockholm, Mälardalen och på sikt Göteborg. Uppdraget är värt sex miljoner kronor och sträcker sig över tre år.

Widrikssons uppdrag är att leverera glaset till främst glasmästare och verkstäder. Saint-Gobain Autover ställer höga krav på hållbar och varsam hantering av det ömtåliga godset, tidspassning och spårbarhet. 

– Widriksson hjälper oss att förändra hela vårt distributionsupplägg, säger Michael Starenius, logisikchef på Saint-Gobain Autover.

Uppdraget kommer att genomföras kvälls- och nattetid vilket är en fördel då flera av fordonen annars står outnyttjade denna tid. Framkomligheten i trafiken ökar när leveranser som inte måste distribueras dagtid i stället kan levereras nattetid.  

– Vi går från egen distribution dagtid till utlagd produktion nattetid. På så sätt kan vi utveckla och effektivisera vårt erbjudande och därmed förenkla för våra kunder.

– Vi är glada att vi har fått förtroendet från Saint-Gobain Autover att hantera detta ömtåliga gods. Upplägget med kvälls- och nattdistribution passar oss mycket bra då det bidrar till ökad framkomlighet i trafiken och ökar nyttjandegraden på våra fordon, viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Johan Nyblom, vd på Widriksson Logistik.

Godset packas av Saint-Gobain Autover i särskilda godsanpassade ställningar som lastas till Widrikssons bilar.

Saint-Gobain Autover är Europas största leverantör av fordonsglas till eftermarknaden med verksamhet i 26 länder. De levererar över fyra miljoner glasprodukter varje år och i dag är varannan bil i Europa utrustad med glas från Saint-Gobain.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.3