23948sdkhjf

Logicenters och Dahl i dubbel storaffär

I Bålsta, strax norr om Stockholm, ska Logicenters nu utveckla en 72 000 kvm stor logistikanläggning för VVS-grossisten Dahl Sverige. Fastigheten ska bli Dahls nya centrallager, redo för inflytt i slutet av 2022. Logicenters har också köpt Dahls nuvarande 45 000 kvm stora logistikanläggning i Kallhäll, mellan Bålsta och Stockholm.

Logicenters kommer att bygga det högautomatiserade centrallagret i samråd med Dahl för att passa företagets logistiska behov.

– Att Logicenters har fått förtroendet att få utveckla Dahls nya logistikanläggning är oerhört roligt. Vi har mångårig erfarenhet av varandra och det känns helt naturligt att ta samarbetet till nästa nivå. Att det nya centrallagret dessutom är en av årets största logistiktransaktioner i Sverige är givetvis också en fin merit. Det är en fröjd att få etablera sig i en kommun som Håbo som verkligen förstår värdet av modern logistik och jag vill tacka kommunen för ännu ett gott samarbete, säger Matthias Kettelhoit, chef på Logicenters.

Logicenters får tillträde till Dahls nuvarande logistikanläggning i Kallhäll under första kvartalet 2021 och kan bygga ut anläggningen med upp till 12 000 kvm utöver den befintliga lagerytan. Dahl fortsätter bedriva verksamhet i fastigheten tills det nya centrallagret i Bålsta har färdigställts.

–Vi är oerhört glada över att återigen få samarbeta med en aktör som delar vår syn på hur morgondagens logistikanläggningar ska utvecklas och vi ser fram emot att flytta in i vårt nya toppmoderna centrallager, säger Göran Dahlin, vd på Dahl Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093