23948sdkhjf

Ny logistikanläggning i trä står färdig

Bålsta nordväst om Stockholm är platsen för ett hållbart logistikcentrum, byggt av Logicenters. Byggnaden är färdigställd och redo för uthyrning.

Som Transportnet tidigare har kunnat berätta har Logicenters uppfört en ny och hållbar logistikanläggning i trä i Bålsta några mil utanför Stockholm. Satsningen är ett exempel på trenden mot mer hållbara och miljömedvetna byggnadslösningar.

Martinsons har levererat limträ och KL-trä till den nästan 21 000 kvadratmeter stora logistikbyggnaden i Bålsta. Projektet är en av de största logistikanläggningarna i landet som byggts i trä och är vägvisande med sin ambition att bygga med så låga CO2-utsläpp som möjligt.

– Vi valde bort den traditionella stålstommen mot trä för att minimera klimatavtrycket, säger Eva Sterner, chef för utvecklingsprojekt hos byggherren Logicenters. Vi använde en trästomme med isolering av hampa, som är en CO2-bindande, biobaserad och förnybar isolering. Dessutom använde vi så CO2-snål cement som möjligt för grundläggningen, med tanke på de laster som strukturen måste stödja. Vi integrerade också solpaneler, värmepump med CO2 som köldmedium och batterilagring för att maximera energieffektiviteten.

– Vi ser fram emot att välkomna ett företag som vill vara en del av en mer hållbar logistikframtid. Vår dörr står öppen för partners som vill vara med oss på denna resa och samtidigt bedriva en effektiv logistikverksamhet, säger Sterner i ett pressmeddelande tidigare i maj.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14