23948sdkhjf

Postnord: 1,3 miljoner paket på ett dygn

Svarta fredagsveckan har kommit att bli startskottet på julhandeln. 

Natten till i dag tisdag slog Postnord paketrekord för ett enskilt dygn: över 921 000 paket och nästan 348 000 varubrev passerade genom deras terminaler. Totalt hanterades nästan 1,3 miljoner e-handlade försändelser det senaste dygnet, en ökning med 25 procent jämfört med förra årets rekorddygn. Det är svenskarnas fortsätta förflyttning till e-handel till följd av coronapandemin samt en rekordhög svart fredag-försäljning som ligger bakom de stora volymerna. 

– Vi förutspådde att detta skulle bli ett nytt rekordår, men att hantera nära 1,3 miljoner paket under ett och samma dygn är stort, jag är stolt. Det här är den roligaste perioden på året, men också den mest intensiva och alla våra medarbetare sliter nu för fullt för att vi ska få ut alla paket i tid. Hittills rullar allt på enligt plan, säger Mathias Krümmel, chef för produktion på Postnord.

33 procent planerade att handla under svarta fredagen och i och med påbuden att undvika trängsel har många vänt sig till e-handeln. Konsumenterna uppgav själva att de flesta köpen rör elektronik och modevaror. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094