23948sdkhjf

Railcare tecknar mångmiljon-kontrakt med Kaunis iron

Railcare tecknar ett tioårskontrakt med gruvbolaget Kaunis iron, värt 740 miljoner. Kontraktet börjar gälla i november nästa år och gäller till november 2031. Fram till i dag har Railcare redan utfört 1 400 transporter av järnmalm åt Kaunis iron.

Vagnarna som ska användas under kontraktsperioden ägs av Kaunis medan linjeloken och växlingsloken tillhandahålls av Railcare. Railcare ansvarar för planering, resurser för växling i samband med omlastning från lastbil till järnväg vid terminalen i Pitkäjärvi och Narviks hamn samt linjekörningen däremellan. Railcare kommer att köra två tågomlopp per dygn, sju dagar i veckan med en volym om cirka 2,3 miljoner ton järnmalm per år.

– Vi har nu transporterat 1 400 transporter av järnmalm åt Kaunis iron sedan augusti 2018 och det är mycket glädjande att Kaunis iron har fortsatt förtroende för vår transportverksamhet. Det nya kontraktet som löper över en tioårsperiod ger stabilitet i Railcare och visar att Railcare kan leverera goda lösningar åt våra kunder, speciellt inom specialtransporter, säger Daniel Öholm, vd på Railcare group.

– Vi är glada att ha tecknat detta avtal, vilket bygger långsiktighet för vår fortsatta verksamhet och ger oss förutsättningar att fortsätta utveckla vårt samarbete med Railcare, säger Klas Dagertun, vd på Kaunis iron.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078