23948sdkhjf

Sandahls köper Bring-bolag

Sandahls köper Bring freight forwarding, som delvis ägs av norska Posten. Bolaget bedriver inrikestransport och lagringsverksamhet med utgångspunkt i Vårgårda och Vara, med chaufförer stationerade från Hässleholm i söder till Eskilstuna i norr. Transporterna handlar framför allt om hellaster och delpartier och verksamheten omsätter cirka 250 miljoner.

Tidigare i år köpte Sandahls Skogströms termo & logistik, Sävsjö transport och Mohlins åkeri. Nu är det alltså dags för nästa förvärv, under förutsättning att Konkurrensverket godkänner affären.

– Bring freight forwarding är ett välskött transportföretag som står för hög kvalitet och kompetens. De har gått i bräschen för utvecklingen av hållbara transportlösningar och skapat ett starkt kunderbjudande med fossilfria transporter. Deras fossilfria transporter i kombination med våra intermodala tåglösningar blir ett unikt kundkoncept för hållbarhet, säger Thord Sandahl, koncernchef Sandahls.

– Att vi blir en del av Sandahls kan inte beskrivas på annat sätt än som en perfekt matchning. Vi kompletterar Sandahls befintliga trafikupplägg på ett utmärkt sätt. Likheterna i kultur, kundbemötande och hållbarhetsarbetet är också slående, säger Magnus Nilsson, vd Bring freight forwarding.

– Efter brytningen med Schenker har vi redan, med nya kunder och företagsförvärv, skapat en egenfakturerad årlig omsättningstakt på över en miljard kronor i vår godstransportverksamhet. Vi menar att vi ändå bara skrapat lite på ytan av möjligheterna, säger Thord Sandahl.

Tillträde i förvärvet är 31/12 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063