23948sdkhjf

Strejkvarslet riskerar stänga Ikeas nya lager under julruschen

Handels har varslat om strejk och riktar strejkvarslet mot branscher som gått bra trots pandemin, som livsmedel, bygg och inredning. Butiker och lager runt om i Sverige omfattas av varslet. För Ikea betyder det att det nya lagret i Torsvik hotar att stängas mitt i julruschen och att Ikea i Kungens kurva också kan stängas.

Möbeljätten invigde sitt första egna automatiserade lager för postpaket i Torsvik i början av året. Det nya lagret, som möjligggör snabbare leveranser till kunderna, är just nu inne i en expansionsfas. Hanteringen av paket har växt kraftigt sedan i mars. Ett 80-tal nya medarbetare har anställts och totalt jobbar nu 1 300 personer på Ikeas distributionscentral utanför Jönköping.

Ledningen på Ikeas lager satt under onsdagsförmiddagen i möte med anledning av strejkvarslet. Jeanette Hagberg, platschef för detaljhandelssidan på Ikea Torsvik, tycker att det är för tidigt att uttala sig om vilka konsekvenser varslet kan få, inte minst med tanke på julhandeln.

– Vi blev informerade idag och är inte tillräckligt insatta i detaljerna än. Vi har precis börjat jobba med detta, säger hon till Jönköpings-Posten.

Jonnie Lindblom jobbar på Ikealagret och är vice ordförande i Handels avdelning 9 som bland annat organsierar medlemmarna som jobbar på Ikea Torsvik.

– Vi har informerat medlemmarna under förmiddagen. Och stridsviljan är hög. Det är inget fel på den, säger han till Jönköpings-Posten.

Även Ikea i Kungens Kurva omfattas av strejkvarslet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079