23948sdkhjf

Postnord samarbetar med matkedja i glesbygd

Lifvs är en butikskedja med obemannade dagligvarubutiker i Sveriges glesbygd. Varorna  scannas och betalas via en app. I dag finns Lifvs på 23 platser i Sverige och nu inleds ett samarbete mellan dem och Postnord.  Postnord placerar ut paketskåp i anslutning till butikerna och först ut är Lifvs butik i Veckholm utanför Enköping.

– I dag är Lifvs butiker uppskattade och en naturlig samlingspunkt. Vårt samarbete med Postnord höjer servicenivån ytterligare då vi nu kan erbjuda leverans till paketskåp. Skåpen och butikerna kan vara öppna dygnet runt, vilket ger högre servicegrad än i storstan. Var i storstäderna kan du handla mat och hämta paket dygnet runt? I det större perspektivet gläds jag att vi visar hur ett stort företag som Postnord tillsammans med ett bolag som Lifvs bidrar till en mer hållbar glesbygd, säger Daniel Lundh, grundare och chef på Lifvs.

Det första paketskåpet i glesbygd placeras ut under oktober och består av 13 luckor i varierande storlek. Därefter kommer paketskåpen att prövas på fler platser där Lifvs har butiker. Genom Postnords app och Bluetooth legitimerar sig mottagaren och kan öppna sin lucka.  

– Vi har tidigt sett att paketskåpen kan vara ett bra komplement på de platser i Sverige där det blir långt att ta sig till våra ombud. Postnord finns och verkar i hela Sverige, med den här lösningen kan vi stärka vår service i glesbebygda områden än mer. Samarbetet med Lifvs, som redan har etablerat sig och hittat en bra modell för de här delarna av landet, innebär en fantastisk möjlighet att kunna pröva detta redan nu, säger Helena Sjöberg, affärsutvecklare på Postnord.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094