23948sdkhjf

Footway fördubblar lagerytan

Footway, som säljer mode och sportartiklar på nätet, planerar att under november lansera en helt ny e-handelsplattform för alla koncernens butiker i 24 länder. För att säkerställa kapacitet i lager- och logistiklösning i takt med att butikerna expanderar har Footway tagit beslut om utbyggnad av lagret i Eskilstuna. Den totala lagerytan kommer efter utbyggnaden att bli dubbelt så stor som i dag; 48 000 kvm i stället för dagens 23 000 kvm.

 I infrastrukturen för den nya e-handelsplattformen ingår exempelvis logistik, kundservice och leverantörsportal. Butikerna, som i dagsläget omfattar Footway, Sportamore, Brandos och Solestory, representerar samtidigt olika produktkategorier med varierade skyltfönster och produkter som behöver lagerhållas.

– Utbyggnaden av lagret i Eskilstuna är en viktig satsning för framtiden och en komponent i arbetet som görs kring vår nya e-handelsplattform. Det nya lagret ska präglas av högre automation för att uppnå ökad effektivitet. Lagret beräkas ha en kapacitet för försäljning på över tio miljarder kronor vilket visar våra tillväxtambitioner, säger Daniel Mühlbach, vd för Footway.

Footway köpte i veckan företaget Caliroots, som säljer gatumode och skor, och som har jaft problem med sin lönsamhet under en tid. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125