23948sdkhjf

Han blir ny vd på Catena

Jörgen Eriksson blir Catenas vd från och med den 1 november. Han efterträder Benny Thögersen som den 21 september meddelade att han lämnar Catena.
Jörgen Eriksson har varit anställd i Catena sedan 2016. Hans nuvarande roll är vice vd samt affärs- och fastighetschef och han är en del av bolagets ledningsgrupp. Tidigare har han varit Catenas regionchef i Malmö, bland annat med ansvar för att driva utvecklingen av logistikposition Sunnanå.

– Jörgen Eriksson besitter både den affärsmässighet och det ledarskap som krävs för uppdraget som vd på Catena. Han har under de gångna åren stått i förgrunden i ett flertal av de uthyrningar och affärer som företaget genomfört. Jörgen har vidare visat prov på utomordentligt ledarskap i sin roll som affärs- och fastighetschef på Catena, en förmåga som bland annat har sin grund i hans tidigare erfarenhet som lagkapten och volleybollspelare på elit- och landslagsnivå. Jag är övertygad om att han är rätt person att fortsätta driva Catenas tillväxtresa i riktning mot visionen att länka Skandinaviens godsflöden, säger Catenas styrelseordförande Gustaf Hermelin.

– Att få förtroendet att tillträda som vd på Catena gör mig både stolt och glad. Catenas inriktning mot logistikfastigheter ligger helt rätt i tiden och jag ser fram emot att, tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor, leverera effektiva och hållbara logistikanläggningar som matchar behoven när konsumtionsmönster och samhälle förändras, kommenterar Jörgen Eriksson.

Catenas ledningsgrupp består hädanefter av vd Jörgen Eriksson, vice vd Sofie Bennsten och finanschef Peter Andersson.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078