23948sdkhjf

DSV levererar med cykel

DSV och Movebybike har ingått ett samarbete som innebär att DSV numera distribuerar paket och styckegods med cykel i Stockholms innerstad. 150 - 200 sändningar om dagen levereras på detta sätt.

– Samarbetet har gett oss möjlighet att möta de utmaningar som storstäder medför gällande infrastruktur, trafiktäthet och miljöbelastning, säger Hanna Haglund, säkerhets- och miljöchef på DSV i Sverige.

– Cykeldistribution är ett smidigt sätt att transportera våra sändningar i innerstan, och ett tydligt steg framåt i vårt arbete för hållbar utveckling i alla led.

Stockholm är den första staden där DSV har inlett samarbete med Movebybike för cykeldistribution, men om utfallet blir som tänkt, kan det komma att omfatta även andra orter som Göteborg och Malmö.

– Det nya samarbetet med DSV visar att vår satsning är i linje med hur stora logistikföretag resonerar och hjälper oss att växa, säger Lisette Hallström, vd för Movebybike.

– Vi har öronmärkt ekipage och chaufförer till upplägget med DSV och är väldigt nöjda med hur vi gemensamt gått in i samarbetet och vår vilja att utveckla det tillsammans, fortsätter hon.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.098