23948sdkhjf

Hon ska driva elektrifierade transporter i Göteborg

Teknologie doktor Anne Piegsa har anställts som processledare och strateg på Business region Göteborg. Hon kommer att bli en av nyckelpersonerna i stadens omställning till elektrifierade transporter.
– Jag ser fram emot att träffa företag som vill vara med och göra Göteborg till en tystare, renare och mer hållbar stad. Och på köpet öka sin egen konkurrenskraft på den globala marknaden.

Anne Piegsa kommer närmast från Semcon där hon varit i nio år, bland annat som chef för en grupp systemingenjörer. 

Uppdraget som processledare och strateg spänner över allt från stadsutveckling och elförsörjning till att medverka till att det lokala näringslivet blir mer konkurrenskraftigt och kan levereral ösningar för elektrifierade transporter på land och till sjöss.

– Jag vill gärna rikta en uppmaning till alla företag som har intressanta idéer när det gäller att ställa om stadens transporter att höra av sig till oss. Vi har kunskapen om processerna och kontakterna för att företagare ska kunna vara med och bidra till omställning. Här finns stora utvecklingsmöjligheter för regionens företag, inte bara när det gäller fordon utan även inom övrig infrastruktur och kringtjänster som måste byggas, anpassas eller utvecklas, säger Anne Piegsa.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156