23948sdkhjf

Ny vd i Umeå hamn

Umeå hamn har rekryterat Mikael Isaksson som ny vd.

– Mikaels samlade erfarenhet och kompetens inom projekt och fastighetsutveckling kommer väl till pass i samband med den omfattande utveckling som hamnen står inför, säger Lennart Holmlund, styrelseordförande för Umeå hamn AB.

Mikael Isaksson är i dag projektchef på INAB-Infrastruktur i Umeå vilket innebär god insikt i hamnens verksamhet och de pågående utvecklingsprojekten. Han har även bred erfarenhet av stora anläggningsjobb på NCC.

– Det ska bli spännande att medverka i den infrastruktursatsning som Umeå hamn utgör. De investeringarna blir ett tillskott för hela regionen, säger Mikael Isaksson.

SCA:s ökade volymer, genom sina investeringar i Obbolafabriken, innebär förutsättningar att utveckla Umeå hamn till att kunna hantera större godsvolymer.

– Hamnen är en viktig nod i logistikkedjan. I dag finns ökad efterfrågan på klimatsmarta transporter och kostnadseffektiv logistikhantering. När hamnen nu byggs ut och förbättras innebär det att Umeå står väl rustade för att bli ett logistiskt nav för norra delen av Sverige, säger Mikael Isaksson, som tillträder sin tjänst den 1 november.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11