23948sdkhjf

Hon har tagit över SJ

Monica Lingegård har tillträtt sin nya tjänst som vd för SJ.

Den 17 augusti fick SJ sin nya vd och koncernchef: Monica Lingegård. 

– Hennes viktigaste uppgift är att fortsätta den framgångsrika tillväxtresa som SJ är inne på och leda utvecklingen till att bli ett än mer modernt och kundorienterat bolag, säger SJs styrelseordförande Siv Svensson.

Monica Lingegård var tidigare vd på Samhall. Dessförinnan arbetade hon som vd på G4S i Sverige, dotterbolag till världens ledande internationella säkerhetsföretag G4S. I sin tidigare karriär har Monica Lingegård haft olika ledande roller inom flertalet branscher som IT, telecom, strategikonsulting och finans. Monica Lingegård är ordförande i Rymdbolaget (SSC) och även ledamot i styrelsen för Nobina och Humana.

– SJ är ett framtidsföretag som fyller en viktig funktion i många människors vardag och vi har ett stort ansvar att bidra till en hållbar samhällsutveckling. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med SJs alla fantastiska medarbetare, styrelse och våra så viktiga kunder för att ta nästa steg i företagets utveckling och bygga ett allt bättre SJ, sade Monica Lingegård i mars, när det blev klart att hon skulle få tjänsten. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078