23948sdkhjf

Suez säljer sin svenska återvinning

Suez har tillkännagivit att man inlett ett exklusivt avtal med PreZero, miljöenheten i Schwarz Group, om att sälja sin återvinningsverksamhet i Sverige för ca 3,7 miljarder kronor.

Avtalet uppges innebära en stabil framtid för företaget och dess anställda hos Prezero, som är en snabbt växande enhet inom Europas största detaljhandlare och en pionjär inom avfallsåtervinning.

Detta är den andra transaktionen mellan Suez och Prezero som tillkännagivits inom en vecka. De två parterna ingick nyligen exklusiva förhandlingar avseende försäljning av Suez återvinningstillgångar i fyra länder i Kontinentaleuropa till Prezero, och parterna har också tillkännagivit ett samförståndsavtal för att utforska möjligheten att utveckla strategiska partnerskap i syfte att främja utvecklingen av kretsloppsekonomin.

Suez har en stark position i Sveriges återvinningsvärdekedja, från insamling från kommunala, industriella och kommersiella kunder till sortering och behandling. Företaget som överförs till Prezero driver ett nätverk med ca 50 anläggningar i landet och har nära 1100 anställda. Det genererade ca 2,6 miljarder kronor i försäljning under 2019.

Bertrand Camus, vd för Suez, säger i ett pressmeddelande följande om transaktionen:

– Det här tillkännagivandet är ytterligare ett stort steg i att genomföra vår tillgångsrotationsplan Det gläder mig att vår återvinningsverksamhet i Sverige och dess team kommer att gå till Prezero, med vilka Suez förra veckan tillkännagav planer på att utveckla strategiska partnerskap för att främja utvecklingen av kretsloppsekonomin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078