23948sdkhjf

Nu flyttar Carlsberg in

Det nya lagret ger färre transporter och fler arbetstillfällen.

Transportnet har tidigare skrivit om Carlsbergs nya lager i Falkenberg, och i fredags var det dags för invigning.

Det nya lagret ger kortare transporter och innebär cirka 15 nya arbetstillfällen i Falkenberg.

Lagret som omfattar 20 000 kvadratmeter kommer att minska transporterna med 15 000 mil årligen, vilket motsvarar 180 ton i reducerade koldioxidutsläpp. 

– Med det nya externlagret kan vi effektivisera våra logistikflöden på ett mycket positivt sätt där det korta avståndet mellan bryggeriet och lagret avsevärt kommer att minska transporterna längs E6:an. Det ligger helt i linje med Carlsberg-koncernens hållbarhetsprogram. Närheten och att vi ges möjlighet till att konsolidera vårt behov av externlager gör att vi även får bättre kontroll och kan agera snabbare på leveransförändringar, säger Anders Siboni, vice vd och ansvarig för Carlsbergs försörjningskedjor.

För driften av lagret har GN logistics kontrakterats, som sedan tidigare bland annat ansvarar för en stor del av Carlsberg Sveriges transporter, externlagerverksamheten i Halmstad samt omlastningsdepån i södra Stockholm.

– Det är väldigt tillfredsställande att vi, med vår mångåriga relation och erfarenhet av att driva lagerverksamhet åt Carlsberg Sverige, nu får möjlighet att fortsätta detta samarbete i Falkenberg, vilket även innebär nyanställningar lokalt i Falkenberg. För att driva klimatfrågan vidare tittar vi även på möjligheterna att sköta transporterna mellan bryggeriet och lagret med eldrivna fordon, säger Per-Olof Nilsson, vd GN logistics.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078