23948sdkhjf

Outnorth byter lagerort – 60 medarbetare berörs

Friluftsjätten flyttar lagret i april nästa år. Huvudkontoret blir kvar i Växjö men flyttar också in i nya lokaler.

Outnorth som är en nätbutik för friluftskläder och -tillbehör, flyttar lagret från Växjö till Hisingen logistikpark, där de tar ett 19 000 kvadratmeter stort lager i besittning i april nästa år. 

Anledningen uppges vara att lagerytan, som fördubblas efter flytt, måste vara större för att möta den ökande efterfrågan på e-handlarens produkter.

Outnorth har inlett fackliga förhandlingar gällande de tjänster som påverkas av lagerflytten, heter det i ett pressmeddelande.

"När det gäller lagerflytten är det cirka 60 anställda medarbetare som är direkt berörda. De fackliga förhandlingarna har precis inletts och innan dessa är klara kan jag tyvärr inte ge något besked om vad den faktiska personalpåverkan kommer att bli", skriver Jonas Lidheimer, pr- och informationsansvarig hos Egmont publishing (som sedan 2018 äger Outnorth) i ett mejl till Transportnets systertidning Dagens handel.

Även Outnorths huvudkontor, med cirka 50 medarbetare, flyttas till en ny fastighet i Växjö där bolaget är baserat sedan några år tillbaka.

– Vi befinner oss i en väldigt expansiv fas och behovet av mer yta och ett strategiskt placerat lager har blivit allt mer påtagligt. Med det nya lagret skapar vi förutsättningar för att möta den växande efterfrågan och får samtidigt en mer effektiv, långsiktig och miljömässigt hållbar lösning för våra leveranser och vår lagerhållning, säger Harald Ennen, vd för Outnorth. 

Outnorth grundades 2005 i Kalmar och har i huvudsak försäljning i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. I Växjö finns även en fysisk butik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062