23948sdkhjf

Helsingborg diskuterade hållbarhet

Panel med tunga namn pratade om fossilfria och självkörande transporter.

Transportnet skrev häromdagen om ett kommande seminarium i Helsingborg, angående  framtidens hållbarhet och transporter. Den 15 september genomfördes det, av mötesarrangören A sustainable tomorrow. Temat för seminariet var ”Smarta och hållbara transporter nu, snart och sedan”. Fokus låg framför allt på fyra områden: 

• Fossilfritt
• Självkörande
• Uppkopplat
• Delat

Områdena diskuterades av en panel bestående av Charlotte Eisner (Nevs), Robert Falck (Einride), Joakim Jardenberg (Get AI), Fredrik Nordin (Bee charging solutions), Elena Sjödin (Robot minds) och Linda Bermin (Helsingborgs stad). Panelen presenterade långsiktiga visioner och konkreta exempel på vad man kan göra här och nu, till exempel för att minska utsläppen.

Deltagarna bestod av ett 50-tal beslutsfattare inom näringsliv, offentlig sektor och akademin. Många har koppling till transportbranschen, till exempel åkerier och e-handelsbolag.

– Jag tror och hoppas att deltagarna funderar över hur det som diskuterades på seminariet påverkar deras verksamhet och vilka förändringar de kan göra. Ett exempel är att ge medarbetare möjlighet att ladda bilen på arbetsplatsen, det påskyndar omställningen till elektrifierade tjänstebilar, säger moderator Fredrik Wahrolén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095